Ontwerper: Koen Middeldorp

Gobi hét hippe (nieuwe) merk uit Amsterdam. De inspiratie voor dit merk ligt in de Gobi woestijn met zijn contrast in landschap, kleur en temperatuurverschillen. Dit contrast is doorvertaald naar de zonnebrillen, door de combinatie van hout en andere materialen te gebruiken. Daarnaast komen de kenmerken van natuurlijke en aardse elementen terug in de verschillende kleuren van de collectie.

In de twee jaar dat Gobi nu bezig is krijgen ze vaak ‘commentaar’ op het feit dat de brillen in China gemaakt worden. Het stereotype beeld dat dit oproept is de productie van goedkope rommel in slechte fabrieken. Maar, voor Gobi ligt dit anders. Zij zijn er trots op dat ze samenwerken met Chinezen. In Europa zien we China als een homogene groep mensen, maar de cultuurverschillen zijn net zo groot als hier. Er zijn verschillende talen, opvattingen en gebruiken. En dus ook verschillende kwaliteit van producten en productie. Wij kiezen ervoor om het beste van China te laten zien.

Naast Gobi hebben wij ook monturen van:
1921. Eyewear, TarianIMPRESSIOØrgreenDandy’sRES/REIGouverneurNaonedMichel HenauSabine Be.WillemsKomonoHelden, WoodysCoblensCatumaDadà en Julbo!