Ontwerper
Fabio Stramare

Wie
Het verhaal van Fabio Stramare en Dandy’s begint in 1974, toen televisie alleen in zwart-wit werd bekeken. Leerlingen leerden om acetaten monturen volledig met de hand te maken.
Geschoten klinknagels werden gebruikt om pasvormen te bepalen, veren werden gladgemaakt met schrapers en tonnen wielen voor het polijsten.

Het waren intense jaren waarin we voortdurend allerlei verwerkingen uitvonden en verbeterden. Acetaat geeft veel plezier en is gemakkelijk om te bewerken, verlijmen, retoucheren, gieten en te manipuleren. Ik herinner mij nog dat in die tijd van mijn leven de passie voor het werk veel meer betekende dan de passie voor de business.

De collectie van Dandy’s is geboren door passie, wil en expertise die we hebben opgedaan in meer dan 45 jaar werk en ervaring.

Een Dandy is iemand, doorgaans een man, die vanuit zijn levensvisie veel aandacht besteedt aan zijn uiterlijk en voorkomen. Het dandyisme begon als een vorm van verzet tegen de Franse Revoluties rond 1790.

Quote
Ons motto ‘a state of grace’ is het meest waarheidsgetrouw omdat ik werk in alle rust en geen enkele concessie hoef te maken betreft de kwaliteit.

Steekwoorden
Handwerk – Kleurrijk – Karaktervol – Eigenwijs – Limited editions – Italiaans

Website
www.dandyseyewear.com